Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Πως να βάψετε μόνοι σας τα κάγκελα του σπιτιού σας

Πως να βάψετε μόνοι σας τα κάγκελα του σπιτιού σας

Στην bousounis.gr Δομικά Υλικά μας αρέσει να βοηθάμε τους πελάτες μας. Δείτε σε άλλο ένα άρθρο μας οδηγίες και συμβουλές, με πολλά "μυστικά" της δουλειάς, για το πως θα βάψετε σωστά και μόνοι σας κάγκελα και μεταλλικές επιφάνειες.

Βάψτε από την αρχή ή ξανά κάγκελα σωστά κα αποτελεσματικά

Τα μεταλλικά κάγκελα στο μπαλκόνι ή στο φράχτη του σπιτιού μας, είναι ένα από τα στοιχεία της κατασκευής που, εκτός από την πρακτική τους χρήση για λόγους ασφαλείας, μπορούν με τον τύπο και το χρώμα τους να δώσουν ένα ιδιαίτερο στυλ. Η επαναβαφή τους εξασφαλίζει την προστασία τους έναντι της σκουριάς, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ανανεώσει το ύφος της κατοικίας σας. Υπενθυμίζουμε ότι σε όλες τις χειρωνακτικές έργασίες θα πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέσα προστασίας, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση γάντια στα χέρια και γυαλιά προστασίας για τα μάτια μας. Απο τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσουμε προιόντα διαλύτου που έχουν έντονες οσμές επιβάλεται η χρήση μάσκας. Χρήσιμο επίσης σε όλες τις εργασίες βαφής είναι να στρώσουμε ένα Νάιλον προστασίας για να μην λερώσουμε το δάπεδο ή τα έπιπλα που έχουμε στο χώρο.

Προετοιμασία επιφάνειας

Η προετοιμασία που απαιτείται για το φρεσκάρισμα των κάγκελων σας είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, από την οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία της εργασίας σας. Καταρχάς θα πρέπει να διαπιστώσετε εάν το παλιό χρώμα είναι σε καλή κατάσταση ή όχι, έτσι ώστε να αποφασίσετε εάν θα χρειαστεί να αφαιρέσετε ολόκληρο ή τμήμα του. Συνήθως διαπιστώνουμε ότι το χρώμα έχει διαβρωθεί σε "δύσκολα" σημεία όπως ενώσεις, γωνίες κλπ. Με μεγάλη επιμέλεια πρέπει να αφαιρέσουμε το φθαρμένο χρώμα με τη χρήση συρματόβουρτσας χειρός, γυαλόχαρτου ή ακόμα και διαβρωτικού. Το τμήμα που διαπιστώνουμε ότι το παλιό χρώμα είναι σε καλή κατάσταση, μπορούμε να το καθαρίσουμε με ένα βρεγμένο πανί για να απομακρυνθούν σκόνες, ρύποι κλπ. Εάν έχουμε νέα κάγκελα που βάφονται για πρώτη φορά θα πρέπει να αφαιρεθούν λάδια και λοιποί ρύποι, καθώς να να τριφτεί η σκουριά που σίγουρα θα έχει αρχίσει από νωρίς να αναπτύσσεται.

Μίνιο και Αστάρι

Για να εφαρμοστεί καλά το χρώμα και να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση πάνω στο κάγκελο μας τα σημεία που τρίψαμε και αφαιρέσαμε τις παλιές στρώσεις θα πρέπει να τα περάσουμε με Αστάρι Μεταλλικών Επιφανειών στην απόχρωση που ταιριάζει με το τελικό μας χρώμα (Γκρι, Λευκό, Καφέ). Ανάλογα τον τύπο του κάγκελου μπορεί να χρειαστούμε Αστάρι Γυαλιστερών Επιφανειών , Αστάρι Γαλβανιζέ η σε ειδικές περιπτώσεις ακόμα και αστάρι για Inox επιφάνειες της εταιρείας Neotex. Πριν από το αστάρι στα σίδερα, είναι χρήσιμο να περάσουμε τα σημεία αυτά και με Μίνιο έτσι ώστε να κάνουμε ακόμα καλύτερη προστασία έναντι της σκουριάς. Για την εφαρμογή όλων των παραπάνω χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας πινέλα κατάλληλα για διαλύτες, στο μέγεθος που είναι κατάλληλο για τα δικά μας κάγκελα. Καλό θα ήταν να έχουμε προμηθευτεί το κατάλληλο διαλυτικό για να μπορούμε αφενός να αραιώσουμε όσο απαιτείται τα υλικά μας, όσο και να πλένουμε τα πινέλα μας για να τα διατηρήσουμε και δια επόμενες χρήσεις.

Αστάρι Μεταλλων

Εφαρμογή του χρώματος

Αφού έχουμε προετοιμάσει την επιφάνεια μας είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το χρώμα μας, το οποίο θα είναι στην απόχρωση που επιθυμούμε. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία έτοιμων αποχρώσεων από τις εταιρείες όπως από την Isomat (Isolac Duco) η τη Vitex (Verolac) ενώ μέσω της μηχανής χρώματος μπορούμε να διαλέξουμε μεταξύ χιλιάδων αποχρώσεων, χρωματίζοντας το Heavy Metal Silicon ή το Isolac Duco, ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο όλες τις απαιτήσεις. Φυσικά μπορούμε να διαλέξουμε φινίρισμα μεταξύ Γυαλιστερής (Gloss) Σατινέ η Ματ υφής! Εάν θέλουμε γρήγορη αποκατάσταση μπορούμε να επιλέξουμε να βάψουμε κατευθείαν πάνω στη σκουριά με το Isolac Block Gloss της Isomat η το Direct 3-1 της Vitex στην απόχρωση της επιλογής μας.

verolac

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μεταλλικά στοιχεία του σπιτιού σας εκτός από τα κάγκελα όπως πέργκολες, στέγαστρα, καρέκλες, παγκάκια και πολλά πολλά άλλα! η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή όποτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα μας για να βρούμε μαζί τη λύση που σας ταιριάζει!

Δημοσθένης Ι. Μπουσούνης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

*απαγορεύεται η αναπαραγωγή η δημοσίευση ολόκληρου ή τμήματος του άρθρου χωρίς την έγγραφη έγκριση της bousounis.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε δωρεάν συνάντηση ή επικοινωνία με τηλέφωνο, email αλλά και video κλήση και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για εσάς!.