Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Πως να φροντίσετε μόνοι σας τα ξύλινα έπιπλα του κήπου σας!

Πως να φροντίσετε μόνοι σας τα ξύλινα έπιπλα του κήπου σας!

Ακόμα ένα άρθρο γεμάτο πρακτικές συμβουλές από το bousounis.gr, γιατί μας αρέσει να βοηθάμε τους πελάτες μας να περνάνε το χρόνο τους δημιουργικά! Σήμερα θα σας πούμε τον τρόπο και τη σειρά των βημάτων που απαιτούνται για να ανανεώσετε τα ξύλινα έπιπλα του κήπου σας ή του μπαλκονιού σας, όπως παγκάκια, καρέκλες, τραπέζια και πολλά άλλα!

Το ξύλο είναι ένα καταπληκτικό υλικό το οποίο στα χέρια ενός ικανού ξυλουργού ή τεχνίτη μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα αξιοθαύμαστο έπιπλο. Όσο όμορφο είναι όμως το ξύλο, άλλο τόσο ευπαθές είναι και γι' αυτό το λόγο πρέπει να το φροντίζουμε συχνά και με μεγάλη επιμέλεια. Εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να φροντίσετε μόνοι σας τα ξύλινα έπιπλα του κήπου σας και όχι μόνο, έπιπλα που είναι εκτεθειμένα στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας και ταλαιπωρούνται από τις καιρικές συνθήκες υγρασίας, ξηρασίας, ηλιοφάνειας κ.α.

Προετοιμασία των επιφανειών μας

Όπως σε όλες τις χειρωνακτικές εργασίες έτσι και σε αυτή θα πρέπει πρώτα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας για να μην έχουμε κάποιο τραυματισμό. Συγκεκριμένα θα πρέπει να προστατεύσουμε τα μάτια μας με ειδικά Γυαλιά Προστασίας, τα χέρια μας με το κατάλληλο ζευγάρι Γάντια και την αναπνοή μας με την κατάλληλη για εργασίες Μάσκα Προστασίας. Φυσικά πάντα προστατεύουμε το χώρο μας, από λερώματα με ένα Νάυλον Προστασίας.

ΓΥΑΛΙΑ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-AS-AF bousounis.gr 3m
Γυαλιά Προστασίας

Στη συνέχεια αφαιρούμε από το έπιπλο μας τα υπόλοιπα στοιχεία που έχει πλην των ξύλινων (πχ τα μαξιλάρια από ένα ξύλινο παγκάκι ή το τζάμι από ένα ξύλινο τραπέζι) και τα αποθηκεύουμε με ασφάλεια έως να ολοκληρώσουμε τις εργασίες συντήρησης του ξύλου μας. Με ένα γυαλόχαρτο ή με ένα Παλμικό Τριβείο τρίβουμε την ξύλινη επιφάνεια ώστε να αφαιρέσουμε παλιές στρώσεις που έχουν τυχόν φθαρεί, ρύπους κλπ. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να λειάνουμε και την επιφάνεια διορθώνοντας τυχόν μικρές φθορές που έχει υποστεί το ίδιο το ξύλο.

bousounis.gr παλμικό τριβείο της ff group πως να φροντίσετε τα ξύλινα έπιπλα του κήπου σας ή της βεράντας σας με βερνίκι διαλύτου bousounis.gr
Παλμικό Τριβείο της FF GROUP

Η επόμενη απόφαση που πρέπει να πάρουμε είναι αν στο ξύλο μας θα εφαρμόσουμε σύστημα συντήρησης βάσης νερού η βάσης διαλύτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιας και τα Βερνίκια Διαλύτου είναι πιο ισχυρά έναντι των καιρικών συνθηκών και την εργασία μας θα την κάνουμε σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι, κήπος) άρα έχουμε προστασία έναντι των οσμών του διαλύτη, θα επιλέξουμε συστήματα βάσεως διαλύτου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε προμηθευτεί τα κατάλληλα Πινέλα που αντέχουν στους διαλύτες και το αντίστοιχο διαλυτικό για να αραιώσουμε το υλικό μας ή να καθαρίσουμε το χώρο και τα εργαλεία μας.

Προστασία από Μύκητες και Έντομα

Το πρώτο υλικό που πρέπει να εφαρμόσουμε στις ξύλινες επιφάνειες μας είναι ένα συντηρητικό ξύλου για προστασία του από τους μύκητες και τα έντομα. Τα συντηρητικά ξύλου όπως το Diaxyl Extra της εταιρείας Vitex η το Isoxyl της εταιρείας Isomat διεισδύουν σε βάθος προστατεύοντας το ξύλο αποτελεσματικά.

Εάν θέλουμε το συντηρητικό μας να έχει και χρώμα ώστε να προετοιμάσει την ξύλινη επιφάνειά μας για την απόχρωση που έχουμε επιλέξει για το τελικό μας βερνίκι, μπορούμε να επιλέξουμε από της χρωματικές παλέτες που μας παρέχουν έτοιμες τις αποχρώσεις οι εταιρείες Isomat και Vitex επιλέγοντας το Isoxyl Color και το Diaxyl Extra Decor Αντίστοιχα.

isolux βερνίκι για ξύλινες επιφάνειες bousounis.gr
Βερνίκι Isolux Isomat

Επίστρωση με βερνίκι προστασίας

Έχοντας προστατεύσει το ξύλινο έπιπλο μας από τα έντομα και τους μήκυτες με το συντηρητικό, είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το βερνίκι μας. Οι επιλογές που έχουμε για το τελικό φινίρισμα της επιφάνειας μας είναι μεταξύ Βερνικιού Εμποτισμού (σε διάφορες αποχρώσεις) για φυσικό αποτέλεσμα που αναδεικνύει τα νερά και την υφή του ξύλου, ή Βερνικιού Ξύλου που δημιουργεί ένα ανθεκτικό φιλμ σε Γυαλιστερή (Gloss),Σατινέ ή Ματ υφή.

diaxyl plus διαλυτου βερνίκι πολυουρεθανης για ξύλα bousounis.gr
Βερνίκι Diaxyl Plus

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα Diaxyl Plus της Vitex και το Isolux της Isomat , ενώ στη δεύτερη ανήκει το Lussolac της Vitex. Σε περιπτώσεις που απαιτούμε την μέγιστη προστασία για τα ξύλα μας μπορούμε να εφαρμόσουμε Βερνίκι Θαλάσσης, το οποίο προσφέρει ανθεκτικότητα έναντι της UV-ακτινοβολίας και τις έντονες καιρικές συνθήκες. Τέτοια υλικά είναι τα Marelac της Vitex και το Isolux Marine της Isomat.

Σε κάθε περίπτωση, η φροντίδα των ξύλινων επίπλων του κήπου η της βεράντας μπορεί να γίνει μια δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία, οι λεπτομέρειες που θα την κάνουν πετυχημένη είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά! Για όποια απορία έχετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο info@bousounis.gr ή μέσω τηλεφώνου στο +30 2721023436

Δημοσθένης Ι. Μπουσούνης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

*απαγορεύεται η αναπαραγωγή η δημοσίευση ολόκληρου ή τμήματος του άρθρου χωρίς την έγγραφη έγκριση της bousounis.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε δωρεάν συνάντηση ή επικοινωνία με τηλέφωνο, email αλλά και video κλήση και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για εσάς!.