Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Τι απόχρωση να διαλέξω για το δωμάτιο μου?

Τι απόχρωση να διαλέξω για το δωμάτιο μου?

Η επιλογή του χρώματος και της απόχρωσης που θα βαφτεί ένα δωμάτιο ή το εξωτερικό του σπιτιού μπορεί να προκαλέσει αρκετούς πονοκεφάλους! Στην αγορά κυκλοφορούν χρώματα για κάθε χρήση ενώ οι αποχρώσεις που μπορούμε να επιλέξουμε είναι πραγματικά χιλιάδες. 

Εδώ θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικά στοιχεία ώστε να μπορέσετε να κάνετε την επιλογή σας πιο εύκολα. Μην ξεχάσετε να κάνετε καταρχήν την επιλογή για το είδος του χρώματος που είναι το κατάλληλο για εσάς τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς σας χώρους.

Για τις αποχρώσεις που μπορεί κανείς να επιλέξει δεν υπάρχει κανόνας και σταθερά. Γήινές, παστέλ, έντονες, ανοικτόχρωμες ή σκουρόχρωμες, είναι θέμα γούστου και διάθεσης η επιλογή μεταξύ πρακτικά άπειρων συνδυασμών.  Παρακάτω θα αναλύσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή μας.

Φωτεινότητα

Στους εσωτερικούς χώρους σίγουρα, ένα ανοικτόχρωμος χρωματισμός πρέπει να κυριαρχεί, καθώς μια σκούρα επιλογή θα μειώσει τη φωτεινότητα του χώρου. Αυτό εξαρτάται από την φωτεινότητα που έχουμε στο κάθε δωμάτιο, τα δομικά ανοίγματα (πόρτες,παράθυρα) Όμως ένα τμήμα του τοίχου μπορεί να χρωματιστεί με μια πιο τολμηρή και έντονη επιλογή όπως ένα κεραμιδί, ένα σκούρο γκρι ή ένα έντονο κίτρινο. 

Συνδιασμός των δομικών στοιχείων

Σε χώρους που έχουμε σταθερά και δεδομένα τα χρώματα κάποιων δομικων στοιχείων όπως το δάπεδο, τα κουφώματα οι επιλογές μας θα προσανατολιστούν προς τις κατευθύνσεις που ήδη μας δίνουν αυτά τα στοιχεία τα οποία δεν πρόκειται να αλλάξουν. Ετσι σκουρόχρωμα δάπεδα μας οδηγούν τόσο στη χρωματική παλέτα που θα κινηθούμε όσο και σε πιο ανοικτόχρωμες αποχρώσεις. Το ίδιο μπορεί να κάνει η απόχρωση των κουφωμάτων.

Έπιπλα

Επειδή μπορεί να έχουμε ήδη στην κατοχή μας κάποια ιδιαίτερα έπιπλα ή κάποιο συκεκριμένο στύλ, η επιλογή της χρωματικής μας παλέτας θα γίνει στην αντίστοιχή περιοχή του χρωματολογίου έτσι ώστε όλα να δέσουν αρμονικά μεταξύ τους. Ενας έντονος καναπές που κυριαρχεί στο χώρο θα πρέπει να τοποθετηθεί σε τοίχο με αντίστοιχη χρωματική ταυτότητα.

Χρήση του χώρου

Η χρήση του κάθε δωματίου είναι κομβική για την επιλογή της απόχρωσης στην οποία θα το βάψουμε. Ένα παιδικό δωμάτιο μπορεί να έχει πιό έντονα χρώματα από το σαλόνι μας, ενώ σε ένα επαγγελματικό χώρο θα γίνουν επιλογές ανάλογα με το ύψος και το στυλ που θα ήθελε ο επαγγελματίας να προσδώσει στο γραφείο του.

Σε γενικές γραμμές η επιλογή πρέπει να γίνει μέσω της ίδιας οικογένειας αποχρώσεων, δηλαδή αν διαλέξουμε για τον έντονο τοίχο μας ένα πράσινο, το βασικό μας χρώμα θα πρέπει να είναι μια πολύ ανοικτή πράσινη λευκή επιλογή. Φυσικά η επιλογή είναι υποκειμενική, ωστόσο καλό θα ήταν αν θέλετε να πειραματιστείτε με διάφορα χρώματα, να πάρετε και τη γνώμη ενός ειδικού, αρχιτέκτονα, διακοσμητή, μηχανικού.  

Στο κατάστημα μας μπορούμε να καλύψουμε κάθε ζήτηση καθώς στις μηχανές μας μπορούμε να παράξουμε 60.000+ αποχρώσεις που καλύπτουν και τον πλέον απαιτητικό καταναλωτή. Μη διστάσετε να επικοινωήσετε μαζί σας, η ομάδα μας είναι έτοιμη να σας εξυπηρετήσει!

Δημοσθένης Ι.Μπουσούνης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.